23948sdkhjf

Coop ansætter ny administrerende direktør

Coop har ansat Peter Høgsted, 44, som ny administrerende direktør.
Peter Høgsted har arbejdet med detailhandel hele sit liv, de seneste 10 år internationalt i de to globale detailhandelsvirksomheder, Ikea og byggemarkedskoncernen Kingfisher.

- Med Peter har vi fået præcis, det vi ønskede. En topleder med erfaring og dokumenterede resultater fra international detailhandel. En person med stærkt kundefokus, gode kompetencer inden for ledelse, kommunikation og med en klar forståelse for Coops unikke historie, ejerform og værdier som medlemsejet virksomhed, siger bestyrelsesformand Lasse Bolander.

Peter Høgsted indledte sin karriere i Coop, hvor hans første job var som kasseassistent i det daværende OBS! i Randers (i dag: Kvickly). Han var i alt syv år i en række forskellige positioner i Coop familien, inden han i 1995 kom til Ikea. Hans internationale karriere begyndte som adm. direktør for Ikea i Storbritannien i 2003. I 2008 kom han til Kingfisher, hvor han indtil 2012 havde ansvaret for internationale aktiviteter med en omsætning på 20 milliarder og ca. 30.000 medarbejdere.

- Jeg er glad for at være tilbage i Danmark og til at skulle begynde i det job, som jeg altid har anset for at være det mest attraktive job i dansk detailhandel. Det mener jeg, at det er, på grund af Coops centrale rolle i det danske samfund, de værdier virksomheden bygger på og den ledelsesmæssige udfordring det er at stå i spidsen for en virksomhed med en sådan kompleksitet. Det er dybt motiverende for mig, siger Peter Høgsted.

Han tiltræder 4. november.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125